use of technology

Cum sa obtii Review pe Amazon? Cum sa creezi emailuri de follow-up?

Aceasta postare este atat de IMPORTANTA…

Eu nu cred in template-uri. Atata timp cat ai pana in trei produse pe Amazon, ar trebui sa iti rezervi timp sa creezi doua e-mail-uri personalizate pentru ca ele pot fi foarte importante in relatia ta cu clientii. Si ma refer aici la produse diferite, nu variatii la acelasi produs! Atentia la detalii este intodeauna profitabila!

PRIMUL EMAIL

  • ar trebuie sa fie trimis inca din momentul in care clientul a cumparat produsul.

Aici este punctul unde il atragi de partea ta fara sa ii ceri nimic, ba dimpotriva, chiar ii oferi ceva in plus intr-un moment in care el nu se astepta.

Ce trebuie sa contina:

 Un mesaj de informare ca produsul lui este deja pe drum insotit de un simplu MULTUMESC.

 Trebuie sa atasezi o poza sau sa mentionezi clar numele produsului si al brandului pentru a fi sigur ca stie de unde vine acest e-mail. Trebuie neaparat sa faci asta pentru ca tu esti un brand nou, mai mult, el este un cumparator care probabil face multe cumparaturi pe Amazon si de aceea trebuie sa adaugi o poza cu produsul si sa mentionezi clar numele brandului si numele produsului pe care l-a cumparat.

 Ofera-i niste informatii sau niste indicatii folositoare referitoare la produsul pe care tocmai l-a cumparat. Aici totul depinde de fiecare produs in parte. Poate include informatii despre cum se foloseste produsul, despre cum se instaleaza, etc.

Incheirea mailului. Tu cum ai vrea sa se incheie un e-mail primit de la cineva de la care tocmai ai cumparat ceva?!Incheierea incheierii mailului. FOARTE IMPORTANT!

Distruge acea „dorinta” a clientului de a iti lasa un review negativ inca din acest moment:

“We can’t wait to hear from you! If you need more info or any other specific details or if there is anything wrong with the purchase, contact us immediately here [ AICI TREBUIE SA EXISTE UN BUTON DE CONTACT DIRECT – PE CARE CLIENTUL SA POATA DOAR APASA PENTRU A INTRA IN CONTACT CU TINE PRIN E-MAIL SAU TELEFON]

Avand acest buton la dispozitie, munca lui va fi mult mai usoara si daca ceva este in neregula, va prefera sa apese pe un buton sa intre in direct cu tine decat sa se duca direct pe Amazon si sa iti lase un review negativ.

AL DOILEA E-MAIL

  • este acela unde strategia ta de a obtine un review va da roade doar daca stii exact ce sa scrii si cum sa scrii.

Iata sugestiile mele:

FARA POVESTI LACRIMOGENE CUM AM MAI VAZUT. Te rog da-mi un review pentru ca afacerea mea depinde de asta si daca nu vand raman pe drumuri, am investit foarte mult si familia mea depinde de asta.
Vrajeala = Bullshit in americaneste 

FARA MESAJ DIRECT: DA-MI UN REVIEW. (e si against the ToS – impotriva regulilor amazon.com)

 Incepe totul cu un THANK YOU . Apoi adauga 3 review-uri in e-mail incercand sa ii arati ce spun altii despre produsul tau si cere-i si opinia lui. Daca ai lansat cum trebuie, ar trebuie sa ai aceste review-uri deja.

 Cere-i opinia. Indeamna-l sa isi exprime o idee pentru ca astfel il implici si pe el oarecum in business spunandu-i ca ai nevoie de parerea lui. Aici totul depinde de produsul pe care il vinzi si de felul in care il vinzi. De asta spun ca fiecare mail ar trebui sa fie personalizat.

 Un exemplu. Eu am un produs care este personalizat cu citate motivationale, iar in acest mail de follow up cat si pe thank you card imi indemn cumparatorii sa adauge si ei alaturi de review lor, citatul lor preferat care ar putea aparea pe urmatoarele produse. Tu ai fi interesat sa imi lasi un review care sa includa si un citat preferat de tine care sa poata aparea in noua mea colectie?

Nu uita sa adaugi si in acest mail o poza cu produsul pe care el l-a cumparat de la tine.

TOATE ACESTE INFORMATII TREBUIE COMPRIMATE IN 2 EMAILURI SCURTE, CREATIVE CU UN TITLU CARE SA TE FACA SA DESCHIZI EMAILUL.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top