Cursuri Amazon Merita sa le faci sau nu?

In ultima postare am trecut in revista cele mai populare cursuri amazon din Romania.

Am primit intrebari daca de la multi dintre cei care au citit postarile mele:

  • daca merita sa se inscrie la un curs amazon sau nu?
  • de ce se inscrie lumea la cursuri de mii de dolari si nu invata singuri?
  • ASM li se pare cel mai bun, de ce sa mai plateasca pentru curs amazon?

Si multe altele cam la fel cu cele de mai sus.

Uite o sa incerc sa fac o analogie intre a face un curs despre amazon sau invatat singur despre aceasta afacere si scolile particulare sau de stat.

– Fie ca te duci la o scoala particulara sau de stat, carte tot trebuie sa inveti. Depinde numai de tine cat de mult vei invata indiferent daca esti la stat sau la particular. Diferenta este ca pentru cea particulara platesti multi bani, iar pentru cea de stat dai mai putini bani (nu este chiar gratis)

– Indiferent ce scoala ai urmat, pentru pregatire la facultate s-ar putea sa ai nevoie de un meditator la o anumita materie. Ca sa fiu inteles mai exact, cand a ajuns marfa la Amazon, pentru lansare sau pentru optimizare listing, keywords, poate va trebui sa platesti pe cineva mai experimentat sa te ajute, cel putin pentru primul produs. Oricum, nu uita ca pentru poze profesionale vei plati!

– Indiferent ce scoala sau facultate ai urmat ca sa te angajezi ai nevoie de networking si influenceri din afara cercului de colegi. Mai exact dupa lansare ai nevoie de cursuri mai avansate si de oameni cu mai multa experienta, care sa-ti dea niste hinturi.

– La particular s-ar putea sa ti se vorbeasca mai frumos, sa ti se acorde mai multa atentie (pentru ca ai platit bani), dar dupa ce termini, real life este la fel si pentru cei care au terminat la particular si pentru cei care au terminat la stat.

– Ajutor vei avea nevoie indiferent ca esti la particular, indiferent ca esti la stat. Diferenta este ca fiind la particular, s-ar putea sa platesti mai multi bani, pentru ca cei din jurul tau au alte preturi, pentru aceleasi rezolvari. Mai exact, poate vei avea nevoie de ajutor cu titlul, listingul si descrierea produsului. Sunt baieti mai avansati (poate chiar din mentori) care te vor ajuta. Dar daca ai platit o mie sau o mie si jumatate de dolari pe curs amazon, stiu ca vei da mai mult decat cer de Fiverr de exemplu.

Am fost invatati sa ni se predea lectia, chiar daca in manualele (sau cursurile) de la scoala este explicata foarte bine. De cele mai multe ori, profesorul de la scoala ne preda lectia, exact cum este in manual. Foarte rar ceva in plus! Sunt si oameni de succes dintre cei carora li s-au predat lectiile. Dar majoritatea sunt si autodidacti. Au invatat singuri si cand nu au stiut au pus intrebari si au cautat si au gasit singuri raspunsurile.

Sa nu credeti ca nu sunt si looseri care au urmat scoli particulare. Exact asa – sa nu credeti ca nu sunt si oameni care nu au reusit pe amazon, chiar daca au urmat cursuri platite!

Trebuie sa intelegeti ca indiferent daca urmati cursuri amazon, nimeni nu-si asuma ca veti reusi!

Daca dati bani pe indiferent care curs amazon, asta nu inseamna ca veti reusi! Indiferent ce va spun ei! Ca sunt multi care castiga bani pe amazon, dintre cei care au urmat cursul lor. Cati mai exact si ce procent? Si cati bani castiga? Ce vedeti in graficele prezentate, reprezinta doar cifra de vanzari! Nu va spune nimeni cati bani cheltuie cu reclama pe Amazon, Facebook, Instagram sau pentru primele 10-15 review-uri! Nu va spune nimeni cati bani a dat pe alte servicii sau pe tool-uri care sa-i ajute cu rapoarte!

Cei care promit cele mai bune cursuri despre cum sa vinzi pe amazon, adica toti , va mai promit accesul la comunitatea celor care au urmat pana in prezent cursul. Este un lucru bun, doar pentru ca veti porni la drum cu altii care ca si voi doresc sa ajunga vanzatori de succes pe Amazon. Insa daca sunteti doi sau trei prieteni deja ati rezolvat problema aceasta, iar comunitati de selleri sunt o gramada pe Facebook, unde sunt oameni dispusi sa va ajute cu un sfat sincer.

Sper ca v-am lamurit cum vad eu diferenta intre cursurile platite cu sute si mii de dolari sau mii si zeci de mii de lei. Daca mai aveti intrebari, lasati-le in comentarii!

  • R

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top