Semne zodiacale chinezești: un ghid pentru personalitate, compatibilitate și multe altele

Semne zodiacale chinezești: un ghid pentru personalitate, compatibilitate și multe altele

Astrologia chineză este o practică străveche cu rădăcini cu mii de ani în urmă. Până în primii 2000 de ani de istorie chineză care este înregistrată, nu a existat o linie clară între astrologie și astronomie. Această practică a fost privită ca o știință pentru a face o estimare pentru a executa practici agricole sau a determina clima de către comunități. Astrologia chineză, spre deosebire de astrologia occidentală, este complexă cu o serie de elemente care intră în joc pentru a determina viitorul sau pentru a decoda existența spirituală, emoțională și chiar fizică prezentă a ființelor umane în limbajul Universului. Almanahul chinezesc a fost folosit în mod tradițional ca ghid de către fermieri pentru a căuta zile potrivite pentru plantarea semințelor sau pentru a planifica o sarcină importantă în funcție de dată. Și așa, iată ghidul tău pentru zodiile chinezești și tot ce este legat de acestea.

În timp ce în astrologia occidentală, oamenii sunt împărțiți în 12 semne zodiacale, în funcție de luna nașterii lor, conform calendarului gregorian, astrologia chineză aprofundează. Studiul acestei tehnici nuanțate se numește BaZi sau Patru Stâlpi în cultura chineză.

Constituie 12 animale zodiacale în funcție de anul nașterii unei persoane conform almanahului chinezesc și celor cinci elemente feng shui. Totul, de la soarta unei persoane, până la interacțiunea sa cu universul, este trasat după ce au făcut diferite permutări și combinații folosind acest ciclu de șaizeci (un alt nume pentru cele 12 animale zodiacale și cinci elemente conform feng shui).

Semne zodiacale chinezești: folclor și mituri

Potrivit autorilor cărții Pocket Chinese Almanac , Ken Smith și Joanna C. Lee, a existat odată un mare împărat al dinastiei Han care a anunțat o cursă pentru cele 12 animale, iar ordinea lor urma să fie stabilită în funcție de rangul lor. Șobolanul a trișat în cursă în timp ce a sărit pe spatele Bou și a câștigat cursa cu o mustață, câștigând astfel prima poziție urmată de Bou și apoi de restul animalelor. Porcul a fost ultimul care a terminat cursa, deoarece se crede că s-a oprit puțin pentru a se odihni. Mergând după ceea ce credeau chinezii antici, calitatea spiritului este adesea asociată cu animalul Șobolan din zodiac.

Care sunt animalele din zodia chinezească?

Zodiacul chinezesc are 12 animale în funcție de anul nașterii tale. Este de remarcat faptul că în acest an, este conform calendarului chinez care începe cu noul an pe 22 ianuarie 2023. Acesta este un calendar lunar, spre deosebire de calendarul gregorian folosit în astrologia occidentală.

Cele douăsprezece animale ale zodiilor chinezești sunt șobolan, bou, tigru, iepure, dragon, șarpe, cal, oaie, maimuță, cocoș, câine și porc. Fiecare dintre ele are caracteristici specifice și iată ce trebuie să știi despre animalul tău zodiacal.

Caracteristicile fiecărui animal din zodia chinezească

Şobolan

Anii nașterii: 1936, 1948, 1960, 1972, 1984, 1996, 2008, 2020

Caracteristici: Orientat spre familie, cumpătat și iute la minte, Șobolanul este, de asemenea, cunoscut pentru că are un bun simț al umorului și este optimist. Sunt o încântare de avut în preajmă și se adaptează inteligent oricărei situații.

Bou

Anii nașterii: 1973, 1985, 1997, 2009, 2021

Caracteristici: statornic, necruțător și muncitor, un bou prețuiește integritatea mai presus de orice altceva. Sunt întotdeauna loiali și de încredere. Există o șansă ca ei să fie considerați de la sine înțeles de către alții datorită acestor calități și s-ar putea simți uneori marginalizați, dar continuă să meargă mereu și sunt răsplătiți în cele din urmă.

Tigru

Anii nașterii: 1974, 1986, 1998, 2010, 2022

Caracteristici: Pasionat și plin de energie, tigrul este un romantic impulsiv căruia îi place să-și asume riscuri. Persoana maiestuoasă oglindește și un ego uriaș. Fără frică să greșească, tigrul nu se sfiește să încerce lucruri noi.

Iepure

Anii nașterii: 1963, 1975, 1987, 1999, 2011, 2023

Caracteristici: Iepurele urăște conflictele de orice fel și este foarte amabil în natură. Fiind creaturi sociale care sunt, ei caută atenție și sunt grozavi în relații. Un iepure este, de asemenea, cunoscut a fi temperat și artistic.

balaur

Anii nașterii: 1940, 1952, 1964, 1976, 1988, 2000, 2012, 2024

Caracteristici: Chinezii consideră dragonii ca fiind mari lideri. Entuziaști, orientați spre rezultate și independenți, sunt unul dintre cele mai populare animale din zodiac. De asemenea, se observă că credincioșii zodiacului chinezesc doresc ca bebelușii lor să aibă Dragon ca semn zodiacal, deoarece este cel mai râvnit dintre toate celelalte semne, prin urmare, se observă că o mulțime de bebeluși sunt concepuți în Anul Dragonului.

Şarpe

Anii nașterii: 1917, 1929, 1941, 1953, 1965, 1977, 1989, 2001, 2013, 2025

Caracteristici: Șarpele este misterios și poate fi cald și deschis, dar și rece și secretos. Foarte intuitiv și plin de compasiune, dar numai pentru cei care deblochează această parte a lor.

Cal

Anii nașterii: 1966, 1978, 1990, 2002, 2014, 2026

Caracteristici: Nepăsători și sălbatici, oamenii născuți în Anul Calului refuză rareori o aventură. De asemenea, le place să experimenteze și să se înconjoare cu mulți oameni. Au o energie infecțioasă și uneori pot descuraja oamenii cu opiniile lor ușor impunătoare.

Oaie

Anii nașterii: 1967, 1979, 1991, 2003, 2015, 2027

Caracteristici: Oaia are un temperament blând și se știe că are o inimă bună, dar nu o înșelați ca fiind o împingere pentru că își prețuiește independența și ură să compromită.

Maimuţă

Anii nașterii: 1968, 1980, 1992, 2004, 2016, 2028
Caracteristici: Maimuța are o capacitate înnăscută de a conduce și se găsește a fi foarte bună la rezolvarea problemelor. Ei au tendința de a căuta o oportunitate care este nouă și incitantă și, prin urmare, uneori se abate de la partenerii lor.

Cocoş

Anii nașterii: 1969, 1981, 1993, 2005, 2017, 2029

Caracteristici: Flexibil și rezistent mai ales în situații incomode, Cocoșului îi place ca lucrurile să fie perfecte. Ei sunt legați de datorie și mândrie.

Câine

Anii nașterii: 1968, 1980, 1992, 2004, 2016, 2030

Caracteristici: Credincioși până la capăt, celor născuți în anii Câinelui le place să facă ceea ce se așteaptă de la ei și le place să-și onoreze angajamentele. Sunt, de asemenea, foarte orientați spre detalii, dezinteresați și dăruitori.

Porc

Anii nașterii: 1971, 1983, 1995, 2007, 2019, 2031

Caracteristici: Amabili și iubitori, Porcilor le place să-și țină cercul strâns. De obicei neconfruntați, nu se feresc de la o luptă dacă sunt convinși că au dreptate.

Cum să-ți găsești animalul din zodia chinezească?

Doar verifica-ți anul nașterii pentru a ști cui dintre cele 12 animale din zodiac îi aparții. În timp ce verificați anul, fiți siguri că urmați almanahul chinezesc și nu calendarul gregorian. Acest lucru este pentru persoanele născute înainte de începerea unui An Nou tipic chinezesc, adică pe sau cu puțin înainte de 4 februarie. În astfel de cazuri, ar trebui să ia în considerare anul precedent.

Semne zodiacale chinezești: Ce înseamnă animalul anului?

Anii zodiacului chinezesc lucrează pe ciclul de repetare de 12. Există un animal desemnat pentru fiecare an și ordinea animalelor este fixă, așa cum s-a menționat mai sus. 2023 este Anul Iepurelui de apă care reprezintă energia yin. Energia din acest an este vindecătoare și spirituală, iar culorile norocoase sunt albastru azur și verde măr. Semnele zodiacale norocoase ale acestui an includ bou, tigru și șarpe, în timp ce semnele care trebuie să muncească din greu pentru a-și împinge norocul includ câinele, calul, capra și porcul.

Cum să găsești elementul anului tău de naștere

Trecerea la următoarea parte importantă a horoscopului chinezesc este studiul a cinci elemente, numit și Wu Xing . Acestea au o mare importanță în feng shui, care este un studiu al acestor elemente fizice și al influenței lor asupra noastră. În timp ce ai elementul de guvernare în funcție de anul în care te-ai născut, există și un element fix al animalului tău de naștere. Și trăsăturile lor combinate vă afectează viața.

Aceste cinci elemente sacre sunt metalul, lemnul, focul, pământul și apa. Pentru a-ți cunoaște elementul de naștere, se ia în considerare ultima cifră a anului tău de naștere;

Metal: Ultima cifră a anului de naștere este 0 sau 1
Apă: Ultima cifră a anului de naștere este 2 sau 3
Lemn: Ultima cifră a anului de naștere este 4 sau 5
Foc: Ultima cifră a anului de naștere este 6 sau 7
Pământ: ultima cifră a anului tău de naștere este 8 sau 9

Vrei să afli mai multe despre aceste elemente? Iată ce simbolizează fiecare.

Metal: Rigi și nemișcabili, cei influențați de metal sunt simbolizați prin forță și o înclinație către elaborarea și respectarea regulilor. Sezonul de toamnă este dedicat metalului.

Apa: creative și pline de energie care curge liber, sunt calme și futuriste, dar pot fi și distructive. Iarna este asociată cu acest element.

Lemnul : Acest element este simbolizat prin calitățile de a fi cald, hrănitor și încurajator de creștere. Primăvara este anotimpul care merge cu acest element.

Foc: Înfocați și impulsivi, oamenii influențați de acest element sunt plini de viață. Pot fi agresivi și pasionali. Desigur, vara este asociată cu focul.

Pământ: Fiabil și echilibrat, acest element este cunoscut a fi de încredere și popular, fără a fi spontan. Pământul simbolizează tranziția în anotimpuri, deoarece acestea au atât energii yin, cât și yang.

Care zodii chinezești sunt cele mai compatibile?

După ce ai înțeles trăsăturile fiecărui animal zodiacal, iată un ghid care evidențiază cele mai proaste și cele mai bune potriviri conform astrologiei chineze.

Cea mai buna potrivireCel mai prost meci
ŞobolanBou, Maimuță DragonCal, Cocoș
BouȘobolan, șarpe, cocoșTigru, Dragon, Cal, Oaie
TigruDragon, Cal, PorcBou, tigru, șarpe, maimuță
IepureOaie, Maimuță, Câine, PorcȘarpe, Cocoș
balaurCocoș, șobolan, maimuțăBou, oaie, câine
ŞarpeDragon, CocoșTigru, Iepure, Șarpe, Oaie, Porc
CalTigru, Oaie, IepureȘobolan, bou, cocoș, cal
OaieCal, Iepure, PorcBou, Tigru, Câine
MaimuţăBou, IepureTigru, Porc
CocoşBou, șarpeSobolan, Iepure, Cal, Cocos, Caine
CâineIepureDragon, Oaie, Cocoș
PorcTigru, Iepure, OaieȘarpe, maimuță

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top