Sa ne bucuram de bulanul lui Iordanescu

Sa ne bucuram de bulanul lui Iordanescu

Sa ne bucuram de bulanul lui Iordanescu

E gata! Ne-am calificat dupa 8 ani la un turneul final. Campionatul European din Germania 2024. E momentul sa ne bucuram. Hateri sau nu, sa ne bucuram.

Norocul providential al antrenorilor “Iordanescu” ne-a ajutat. Mai intai am fost intr-o grupa preliminara accesibila, poate cea mai accesibila. Daca ne-am facut-o singuri grea? Suntem gata sa terminam pe primul loc. Si nu mai exista echipe nationale mici. Dovada Albania se califica si ea la Campionatul European din Germania 2024 de pe prima pozitie! Era pe vremuri un 17 Nentori mai bun decat un Dinamo, dar sa nu uitam ca albanezii erau fericiti sa joace in prima liga (sau divizie) din Romania. Si Demolari a fost un deschizator de drum.

Un alt noroc al lui Iordanescu: Elvetia nu a mai fost ce era. S-a incurcat sau macar a fost egala cu Kosovo.

Al treilea noroc: toate cele trei, cu noi patru, nationale implicate au jucat intre ele in mai putin de o saptamana, datorita evenimentelor triste din Israel. Kosovo si Elvetia au jucat primele cu Israel si apoi s-au intalnit in meci direct si au remizat 1-1. Elvetia care a jucat acasa, a avut doar doua zile de recuperare dupa partida cu Israel, in timp ce Kosovo a a vut 5 zile. Iar noi am intalnit Israel, pentru care jocul cu noi a fost al treilea in 6 zile!

Puscas le-a tras-o contestatarilor MM Stoica si Sumudica. Primul l-a ironizat ca ar trebui sa ne facem toti afro daca marcheaza. Al doilea, nu intelegea de ce nu joaca Alibec, copilul lui de suflet, si joaca tocmai Puscas. Si asa cum a facut Rodion Camataru la vremea lui – numai cu goluri le poti inchide gura haterilor / contestatarilor.

Romania este aproape sa termine grupa neinvinsa si pe primul loc! O alta palma pe acre Iordanescu si echipa lui o dau batranilor comentatori Gradinescu si Mocanu, doi old grumpy men! Pe care ii ajuta experienta, nicidecum o pregatire temeinica inainte de a comenta un meci: si-au adus aminte ca sub comanda lui tata Puiu, cu ani in uram, dar fix in acea zi, Romania se califica in Tara Galilor cu Gica Hagi titular. Si ce sa vezi, curata fatalitate, romanul Puscas joaca pe arena Pusjas din Ungaria!

Sa ne bucuram ca am reusit o calificare! Iordanescu a avut curaj sa-l titularizeze pe George Puscas si a castigat! Sarbatoarea jucatorilor imi aduce aminte ca cei doi care au marcat ne-au bucurat cu cativa ani in urma si la U21 in Italia. Probabil singurul Campionat European U21 vizionat de noi.

Ce vom face in Germania? Sa fim optimisti! Acolo se poate intampla orice! Iar nucleul de la U21 incepe sa “produca” si la nationala mare! Ce am mai facut la U21 dupa ce acesti baieti au ajuns la nationala mare?

~ MrSport

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top