10 moduri sa spui “Multumesc” in engleza – “YOU’RE WELCOME”

Aproape instant cand  spui “Thank you”, englezii, americanii si cei care sunt nevoiti sa vorbeasca engleza la job, dar nu sunt vorbitori nativi, iti raspund: “YOU’RE WELCOME”.

Chiar si germanii cu al lor “Bitte”, “Bitte schon”, folosesc acelasi obsesiv “You’re welcome”.

Pana si francezii, care la Merci” sau “Merci beaucoup”, au raspunsurile standard: “De rien”, “Il n’y a pas de quoi” sau “pas de quoi,” si “Avec plaisir”, cand vine vorba de limba engleza, tot “You’re welcome” si ei.

Si noi romanii am preluat fara sa stam pe ganduri expresia pentru care avem “Cu placere”, “Placerea a fost de partea mea” sau “Nu ai pentru ce” (sau Npc – pe chat).

Cu totii spunem “Thank you”, adica “Multumesc”, cand cineva ne ajuta sau face ceva frumos pentru noi. Cu siguranta “You’re welcome” este cel mai popular raspuns, asa cum ne-am obisnuit, dar englezii au imprumutat multe alte raspunsuri, pentru ca au avut de unde sa se inspire, la cat de mare a fost imperiul britanic!

Am realizat mai jos un Top 10 raspunsuri la “Thank you”, altele decat “You’re welcome”, un fel de Top 10 WAYS TO SAY “YOU’RE WELCOME”

  1. You got it
  2. Don’t mention it
  3. No worries
  4. Not a problem
  5. My pleasure
  6. It was nothing
  7. I’m happy to help
  8. Not at all
  9. Sure
  10. Anytime

Toate raspunsurile de mai sus inseamna ca persoana a fost fericita sa te ajute sau faca un lucru pentru tine, si ca i-a facut placere! Altfel, e doar “You’re welcome!”

La fel ca in limba romana, cand cineva iti raspunde la “Multumesc” cu un “Eu iti multumesc”, si in limba engleza, daca primesti raspunsul tot un ““Thank YOU!”, inseamna ca si respectiva persoana s-a simtit ajutata de tine, in cadrul interactiunii avute, asa ca a fost un win-win! 

In limba romana am imprumutat si noi ceva din Top 10 de mai sus: “Oricand”, Nicio problema”, “Pentru nimic”, “Bine”, “N-ai de ce”, “Ma bucur ca te-am putut ajuta”.

Ar mai fi ceva de adaugat la lista?

4 thoughts on “10 moduri sa spui “Multumesc” in engleza – “YOU’RE WELCOME””

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top